Geschiedenis ICE Watch horloges

Geschiedenis ICE Watch horloges

ICE Watch is een horloge merk dat is ontslaan in België. In 2006 werd dit kleurrijke horloge merk door Jean Pierre Lutgen gelanceerd. In de loop van 2007 verschenen de ICE watch horloges overal op de wereld en stond het horlogemerk aan de vooravond van een groot succes. De kleurrijke horloges in opvallende verpakkingen waren scherp geprijsd en een schot in de roos. Opvallende modieuze horloges die ook betaalbaar zijn. Het motto van het horlogemerk is “Change. You can.”

ICE Watch besteed veel aandacht aan de verpakking van haar horloges. Met de introductie van het merk werden de horloges in kleurrijke doosjes verpakt die veel weg hadden van grote legostenen. De gelijkenis van de verpakking was zo groot dat de Lego de speelgoedfabrikant een rechtzaak begon tegen ICE Watch. Na vele maanden gaf de rechter Lego gelijk en mag ICE Watch geen producten en verpakkingen meer verkopen die lijken op elementen van Lego.

ICE Watch horloges groot succes

Op de Wiki pagina van ICE watch staat aangegeven dat het horlogemerk in het begin van het jaar 2010 al meer dan 200.000 horloges per maand verkocht.

Slimme markering strategie

Met een sterke marketing strategie heeft ICE Watch de horloges goed in de markt weten te zetten. Door goed gebruik te maken van de social media wist het merk al snel de jonge doelgroep te bereiken. Dit aangevuld met product placements in video clubs van bekende artiesten. Zo waren de horloges te zien in clips van Katy Perrt en de Black Eyed Peas.

Samenwerking David Guetta

ICE Watch ging ook een samenwerking aan met David Guetta. Samen met hem is een speciale collectie “F*** ME I’m Famous” gelanceerd.

Het merk ICE Watch is eigendom van Ice S.A. (voorheen TKS S.A.)

Nederlandse importeur ICE Watch

Paul Simons Watches & Design is importeur van de ICE Watch horloges. Deze organisatie is gevestigd in Amstelveen en heeft in Nederland onder andere de merken IWC, Zenith en Frederique succesvol gemaakt. Op dit moment heeft Paul Simons de volgende merken:

  • ICE Watch
  • Oxygen Watch
  • Swiss Military
  • Mark Maddox
  • Nato Straps